Υλικά:
180 γρ. βούτυρο ανάλατο
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. άλειμμα πραλίνας φουντουκιού
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και κτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά την κουβερτούρα, το άλειμμα πραλίνας φουντουκιού, το λιωμένο βούτυρο και, τέλος, το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20x20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα το ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25-30 λεπτά (όχι παραπάνω).
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
No comments:
Post a Comment