Υλικά:
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο ανάλατο
40 γρ. άλειμμα πραλίνας φουντουκιού
40 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για την γέμιση:
600 γρ. τυρί philadelphia
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
πουράκια σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε το άλειμμα πραλίνας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα μπισκότα στο μείγμα σοκολάτας/βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση μιας ταρτιέρας ή μίας φόρμας που ανοίγει στα πλάγια (έχει αποσπώμενα τοιχώματα). Απλώνουμε τη βάση μπισκότου στην επιφάνεια της φόρμας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε τα 2 είδη κουβερτούρας σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Στο μίξερ κτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου. Σπάζουμε πουράκια σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και διακοσμούμε το γλυκό.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν σερβίρουμε.
No comments:
Post a Comment