Wednesday, August 19, 2015

Cheesecake σοκολάτας


Υλικά:
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive 
80 γρ. βούτυρο ανάλατο
40 γρ. άλειμμα πραλίνας φουντουκιού
40 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για την γέμιση:

600 γρ. τυρί philadelphia
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα  

πουράκια σοκολάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
Για τη βάση:
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε το άλειμμα πραλίνας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αλεσμένα μπισκότα στο μείγμα σοκολάτας/βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση μιας ταρτιέρας ή μίας φόρμας που ανοίγει στα πλάγια (έχει αποσπώμενα τοιχώματα).  Απλώνουμε τη βάση μπισκότου στην επιφάνεια της φόρμας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
  • Λιώνουμε τα 2 είδη κουβερτούρας σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.  
  • Στο μίξερ κτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου. Σπάζουμε πουράκια σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και διακοσμούμε το γλυκό.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν σερβίρουμε.


No comments:

Post a Comment